astronomi

Ambasada e SHBA-së në Tiranë ka postuar një lajm të NASA, ku njofton eklipsin diellor me 21 gusht. Në faqen e saj Facebook, ambasada e SHBA-së në Tiranë shkruan:“Çfarë do të ndodhë në qiell gjatë këtij korriku? Bëhuni gati për eklipsin diellor të 21 gushtit, duke ndjekur fazat e Hënës këtë muaj. Ndërkohë, shirat meteorike do arrijnë kulmin në fund të korrikut. Eklipset diellore ndodhin kur Hëna e re kalon mes Tokës dhe Diellit dhe Hëna hedh një hije udhëtu

Media Galeri