Transmetuar më 03-12-2022, 13:10

Zyra e Projektit Hapësinor me Pilotë e Kinës, bëri të ditur se në mbrëmjen e 2 dhjetorit ekipet e astronautëve të misionit Shenzhou14 dhe Shenzhou 15 zhvilluan ceremoninë e ndërrimit, duke dorëzuar çelësat e stacionit hapësinor të Kinës.

Ekuipazhi i Shenzhou 14 ka përfunduar të gjitha detyrat e planifikuara dhe do të kthehet në Tokë më 4 dhjetor.

Aktualisht, të gjitha punët përgatitore për uljen e tyre po shkojnë mbarë.

Stacioni hapësinor i Kinës do të ketë një dislokim të përhershëm të astronautëve.