Smartphones

Studiuesit e Universitetit të Miçiganit zbuluan mënyrën për të krijuar energji duke përdorur lëvizjet njerëzore falë nanoteknologjisë.Ata bënë një pajisje, e cila duket si shirit elastik filmi. Me ndihmën e nanogjeneratorit, shkencëtarët arritën të “drejtojnë” një ekran LCD me prekje, 20 LED ndriçuese dhe tastierë e përkulshme, pa përdorimin e baterisë.“Së shpejti do të mund të nisemi për rrugë pa e mbushur telefonin një javë. Meqë paj

Media Galeri