Transmetuar më 06-05-2024, 08:04

Pushimet në kamping në Shqipëri janë jo vetëm një alternativë e mirë, por edhe më e lira në Europë, me një çmim prej 13.52 euro për një natë qëndrimi.

Portali i kampingut www.camping.info*, i cili është një nga burimet kryesore europiane të informacionit për pushimet në kamping, ka vlerësuar çmimet e mbi 20,000 kampingjeve europiane në 34 vende.

Gama e çmimeve për një natë kampingu varion nga 13 deri në 39 euro për dy persona në pikun e sezonit, duke përfshirë vendin e qëndrimit, karvanin, energjinë elektrike dhe taksat lokale.

Krahasuar me një vit më parë, çmimet e kampingut në Europë janë rritur me 4,45%, ndërsa në Gjermani, kampistët mund të presin një rritje çmimi prej 6.5%.

“Kampet janë shumë në modë për momentin dhe industria po lulëzon. Nëse doni të siguroni hapësirën tuaj të stendës me raportin më të mirë çmim/performancë, duhet të rezervoni shumë kohë më parë, ose nëse kujtoheni në moment të fundit mund të prisni çmime më të larta apo edhe vende tërësisht të rezervuara”, shpjegon Maximilian Möhrle, CEO i camping.info.

Ndërsa kampingu në Zvicër ishte në krye të renditjes së çmimeve vitin e kaluar, Italia (39,24 €) do të jetë vendi më i shtrenjtë i kampeve në vitin 2024.

Për më tepër, kampistët në Kroaci (38,77 €), Zvicër (38,66 €) dhe Austri ( € 36.35) duhet të gërmojnë relativisht më thellë në xhepat e tyre për pushimet e tyre në kamping. Në Gjermani, çmimi mesatar i kampingut është 27.52 euro për natë.

Kampistët do të paguajnë më se 17 euro për një natë qëndrimi në një kamping në Maqedoninë e Veriut (16,78 €), Turqi (14,59 €) dhe Shqipëri (13,52 €). Sipas platformës kampingu më i mirë në Shqipëri është “Kampingu Pa emër”, i vendosur në Karpen./E.Zito

Çmimet për një natë për çdo vend.

Italia 39.24 euro Kroacia 38.77 euro Zvicra 38.66 euro Austria 36.35 euro Spanja 33.75 euro Sllovenia 32.84 euro Danimarka 31.38 euro Gjermania 27.52 euro Norvegjia 26.89 euro Luksemburgu 26.66 euro Finlanda 26.49 euro Suedia 26.29 euro Britania e Madhe 26.01 euro Greqia 25.48 euro Franca 25.22 euro Holanda 24.64 euro Irlanda 24.62 euro Islanda 22.98 euro Hungaria 22.98 euro Portugalia 22.33 euro Belgjika 22.06 euro Lituania 21.28 euro Estonia 20.86 euro Bullgaria 20.30 euro Sllovakia 20.23 euro Letonia 19.76 euro Serbia 18.96 euro Bosnjë-Hercegovina 18.26 euro Çekia 18.25 euro Polonia 18.04 euro Rumania 17.23 euro Maqedonia e Veriut 16.78 euro Turqia 14.59 euro Shqipëria 13.52 euro./Monitor

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd