Transmetuar më 28-06-2024, 11:56

Shqipëria zvogëlohet me rreth 400 mijë banorë.

Janë publikuar ditën e sotme rezultatet e Censit të Popullsisë, të kryer në vitin 2023.

Bazuar në të dhënat paraprake të Censit të Popullsisë dhe Banesave 2013, rezulton se popullsia e Shqipërisë është 2,412,113 banorë. Ndërkohë, në vitin 2011, ishte 2,831,741 banorë dhe në Censin e vitit 2001 ishte 3,069,275.

Rezultatet u prezantuan nga drejtoresha e INSTAT, Elisa Dhuli, e cila tha se Censi ia ka arritur qëllimin për të cilën u krye.

“Ky cens ia ka arritur qëllimin për të cilën u krye! Të dhënat janë një e mirë publike, që përdoren për planifikim zhvillimor, analizën e dukurive demokrafike, sociale, mjedisore. Në emër të INSTAT dhe ekipit të CENS i falënderoj për kontributin e tyre”, tha Dhuli.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd

Lajmet e fundit