Transmetuar më 20-06-2024, 14:43

Ministria e Tregtisë në Kinë po kërkon të përmirësojë rregullat e investimeve të huaja duke lehtësuar më tej kufizimet për investimet strategjike të investitorëve të huaj në firmat e listuara.

Kjo është pjesë e planit të ministrisë për vitin 2024 për të përmirësuar një sërë rregullash dhe masash administrative.

Sipas raportit të punës së qeverisë 2024, Kina kërkon të forcojë shërbimet për investitorët e huaj dhe ta bëjë atë një destinacion të favorizuar për investimet e huaja.

Vendi gjithashtu do të zgjerojë Katalogun e Industrive të Inkurajuara për Investimet e Huaja dhe do të inkurajojë ndërmarrjet e financuara nga jashtë në Kinë për të riinvestuar në vend, duke premtuar trajtim kombëtar për ndërmarrjet e financuara nga jashtë, sipas raportit të punës së qeverisë.

Të dhënat e ministrisë treguan se në tremujorin e parë të vitit, numri i ndërmarrjeve të sapokrijuara me investim të huaj në Kinë arriti në 12.000, me një rritje prej 20.7 për qind nga viti i mëparshëm, shkruan “Xinhua”.

Gjatë të njëjtës periudhë, investimet e huaja direkte mbetën në një nivel të lartë, në 301.67 miliardë juanë (42.39 miliardë dollarë amerikanë).

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd