Transmetuar më 02-06-2024, 22:36

ILUZION OPTIK: Skanoni çdo pjesë të figurës, kushtojini vëmendje detajeve dhe mund të arrini ta gjeni të fshehur mes dhjetëra pëllumbave

Vetëm njerëzit me vëzhgim shumë të ndjeshëm dhe aftësi të shkëlqyera njohëse mund ta zgjidhin këtë iluzion të ri optik brenda pak sekondave.

Në foton më poshtë që ju sjell noa.al shihni shumë pëllumba, diku mes tyre është fshehur një mace dhe ju kërkohet ta gjeni brenda 7 sekondave.

Shikoni foton nga këndvështrime të ndryshme dhe përpiquni të kërkoni gjëra që duken ndryshe. Skanoni çdo pikë të imazhit dhe kushtojini vëmendje detajeve.

Gjeni macen, keni 7 sekonda

Çfarë janë iluzionet optike?

A e dini se iluzionet optike mund të ndihmojnë në parandalimin e plakjes së trurit? Ndërsa plakemi, truri ynë humbet një pjesë të aftësisë së tij për të përpunuar informacionin vizual. Kjo mund të çojë në probleme të shikimit si perceptimi i thellësisë dhe verbëria ndaj ngjyrave.

Zgjidhja e iluzioneve vizuale mund të ndihmojë në mbajtjen e trurit aktiv. Studimet kanë treguar se zgjidhja e iluzioneve vizuale mund të ndihmojë në përmirësimin e funksionit njohës tek të rriturit e moshuar. Mund të ndihmojë gjithashtu në uljen e rrezikut të zhvillimit të demencës.

Iluzionet optike janë veçanërisht të dobishme edhe për fëmijët. Ato mund të ndihmojnë në zhvillimin e aftësive të tyre njohëse dhe ta bëjnë mësimin më argëtues dhe tërheqës. Iluzionet optike mund të ndihmojnë gjithashtu në përmirësimin e perceptimit vizual dhe vëmendjes së fëmijëve.

Zgjidhja e iluzionit optik

Bravo atyre që ia dolën! Nëse nuk keni arritur ta gjeni macen brenda 7 sekondave, shihni zgjidhjen e iluzionit optik më poshtë:

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd