Transmetuar më 26-05-2024, 01:02

Nxitoni por dhe bëni kujdes duke parë imazhin për të dalluar bletën midis kafshëve të tjera

Për të zgjidhur këtë iluzion të ri optik, i cili ka sfiduar edhe zgjidhësit më të fortë, ju nevojiten aftësitë e një detektivi dhe mbi të gjitha vëzhgimi i këtij imazhi.

Në foton më poshtë mund të shihni kafshë duke luajtur në një livadh me lule. Diku ka edhe një bletë. A mund ta dalloni atë në vetëm 7 sekonda?

Bleta është e kamufluar në mjedis, kështu që është e vështirë t’a dallosh. Shikoni foton me kujdes, nga këndvështrime të ndryshme dhe përpiquni të kërkoni gjëra që duken të çuditshme.

Koha ka filluar – Keni 7 sekonda

Çfarë janë iluzionet optike?

A e dini se iluzionet optike mund të ndihmojnë në parandalimin e plakjes së trurit? Ndërsa plakemi, truri ynë humbet një pjesë të aftësisë së tij për të përpunuar informacionin vizual.

Kjo mund të çojë në probleme të shikimit si perceptimi i thellësisë dhe verbëria e ngjyrave. Zgjidhja e iluzioneve vizuale mund të ndihmojë në mbajtjen e trurit aktiv.

Studimet kanë treguar se zgjidhja e iluzioneve vizuale mund të ndihmojë në përmirësimin e funksionit njohës tek të rriturit e moshuar. Mund të ndihmojë gjithashtu në uljen e rrezikut të zhvillimit të demencës. Iluzionet optike janë veçanërisht të dobishme edhe për fëmijët.

Ato mund të ndihmojnë në zhvillimin e aftësive njohëse dhe ta bëjnë mësimin më argëtues dhe tërheqës. Iluzionet optike mund të ndihmojnë gjithashtu në përmirësimin e perceptimit vizual dhe vëmendjes së fëmijëve.

Zgjidhja e iluzionit optik

Koha juaj ka mbaruar! Urime për ata që arritën të gjenin bletën. Ata që nuk mund ta gjenin, mund ta shohin zgjidhjen në imazhin e mëposhtëm që jua lehtëson noa.al.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd