Transmetuar më 21-05-2024, 09:02

Mëngjesin e sotëm, është ndarë nga jeta aktori Vasillaq Godo në moshë n 81-vjeҫare. Vasillaq Godo, u lind në Vlorë, më 15 shkurt 1943.

Vasillaq Godo, Aktor u lind në Vlorë, më 15 shkurt 1943.

Ai është ndër aktorët themelues të teatrit “Petro Marko” të Vlorës, në vitin 1962.

Godo mbaroi Institutin e Lartë të Arteve për aktor, në vitin 1967 dhe realizuar mbi 90 role, duke qenë ndër aktorët kryesore të ketij teatrii.

Ka spikatur për lojën e tij realiste, me një zë të plotë ,i parapëlqyer për të jetësuar figura epike, heroike, duke gërshetuar aty me maturi me sens artistik anët e madhërishme me ato humane.

Disa nga rolet më të spikatura të tij janë Hodoja tek “Lidhur si fishekë gjerdani”, Batoja te “Jatagani”, Isa Boletini te “Besa e trojeve” etj.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd