Transmetuar më 03-05-2024, 09:08

Me ardhjen e motit të parë të ngrohtë, edhe nëse në këtë periudhë ka pak “vonesë” në krahasim me kalendarin, është e rëndësishme të vlerësohet blerja apo përdorimi i kondicionerit, një “mirësi” e vërtetë pavarësisht kostos së energjisë, dhe nëse e kemi këtë pajisje, por e kemi vënë "në pauzë" gjatë këtyre ditëve, duhet të kujtojmë ta vendosim përsëri.

Si fillim ju themi se nëse keni në plan të blini një kondicioner të ri, sigurohuni që të jetë inverter si dhe të jetë i pajisur me Wi-Fi që mundëson lidhjen përmes aplikacionit pasi ka disa funksione që nuk gjenden në telekomandë si dhe ju ofron ndezjen apo fikjen në distancë.

Pastrimi i kondicionerit është një hap themelor për të garantuar efikasitetin e tij dhe gjithashtu për të përmirësuar konsumin. Por si ta pastroni saktë atë?

Si ta bëni në mënyrë korrekte, në mënyrë që të mos keni nevojë të thërrisni domosdoshmërisht një ekspert?

Këtu është udhëzuesi i përshtatshëm edhe për fillestarët se si të pastroni kondicionerin.

Pastrimi në rastin e një kondicioneri nuk është termi i duhur, dezinfektimi i tij dhe për rrjedhojë mirëfunksionimi i tij sigurisht që është më shumë i vlefshëm sepse papastërtitë e ndryshme që mund të grumbullohen, jo vetëm që e bëjnë atë joefikas, por edhe mund të çojnë në telashe  shëndetësore, për shembull, për shkak të pranisë së baktereve dhe sporeve.

Fillimisht hiqeni nga priza, më pas përdorni një shkallë ose një karrige të fortë për ta arritur lehtë. Merrni një leckë mikrofibre dhe lyejeni me përzierje uji dhe uthull të bardhë vere dhe pastroni çdo pjesë të arritshme.

Filtri gjithashtu duhet të pastrohet, shumica e kondicionerëve të shtëpisë kanë filtra tradicionalë, të cilët mund të hiqen me delikatesë, por është më mirë të ndiqni udhëzimet në manual.

Pasi të kemi hequr "pjesën më të madhe" të pluhurit dhe papastërtive mund të lajmë filtrin. duke e lënë të zhytet në një tretësirë ​​të përbërë nga uji i ngrohtë dhe sapuni neutral, pas së cilës duhet të kalojmë një tretësirë ​​që përmban alkool etilik i cili është thelbësor për të eliminuar bakteret dhe papastërtitë që sigurisht do të jenë grumbulluar ndërkohë.

Pjesët e shkëputura si filtri duhet të lihen absolutisht të thahen plotësisht në ajër të hapur përpara se të rimontohen.

Nëse motori duket i ndotur dhe i pluhurosur, është mirë të mbështeteni tek një teknik i specializuar sepse është një zonë shumë delikate, e cila nëse pastrohet gabimisht mund të çojë në keqfunksionime të kondicionerit.

Është e rëndësishme të përqendroheni te ventilatorët ose njësia e vetme me ventilator me një produkt spërkatës të përshtatshëm për higjenizimin pasi është ndoshta zona në kontakt më të madh me të gjithë kondicionerin. /noa.al

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd