Transmetuar më 10-03-2024, 23:04

Shpërndarja e çmimeve Oppenheimer duket se do të dominojë Oscars, me 13 nominime mbresëlënëse, pasi tashmë ka udhëhequr sezonin e çmimeve me disa fitore kryesore.

Tre filma aktualisht kanë rekordin për më shumë fitime Oscar, me 11 – Titanic në 1998, Lord of the Rings: The Return of the King në 2004, ose Ben Hur i viteve 1960. Megjithatë, numri i madh i nominimeve nuk do të thotë domosdoshmërisht një mori trofesh. Në vitin 1986, The Color Purple ishte në listën e 11 çmimeve Oscar dhe u largua me duar bosh, ndërsa American Hustle i 2014 ishte në 10 dhe gjithashtu u largua me zero. Njëmbëdhjetë fitore për Oppenheimer mund të jenë paksa tepër optimiste.

Nominimet

Best picture 1. American Fiction 2. Anatomy of a Fall 3. Barbie 4. The Holdovers 5. Killers of the Flower Moon 6. Maestro 7. Oppenheimer 8. Past Lives 9. Poor Things 10. The Zone of Interest

Best actor

1. Bradley Cooper – Maestro 2. Colman Domingo – Rustin 3. Paul Giamatti – The Holdovers 4. Cillian Murphy – Oppenheimer 5. Jeffrey Wright – American Fiction

Best actress

1. Annette Bening – Nyad 2. Lily Gladstone – Killers of the Flower Moon 3. Sandra Huller – Anatomy of a Fall 4. Carey Mulligan – Maestro 5. Emma Stone – Poor Things

Best supporting actress

1.Emily Blunt – Oppenheimer 2. Danielle Brooks – The Color Purple 3. America Ferrera – Barbie 4. Jodie Foster – Nyad 5. Da’Vine Joy Randolph – The Holdovers

Best supporting actor

1.Sterling K Brown – American Fiction 2.Robert De Niro – Killers of the Flower Moon 3.Robert Downey Jr – Oppenheimer 4. Ryan Gosling – Barbie 5. Mark Ruffalo – Poor Things

Best director

1. Anatomy of a Fall – Justine Triet 2. Killers of the Flower Moon – Martin Scorsese 3. Oppenheimer – Christopher Nolan 4. Poor Things – Yorgos Lanthimos 5. The Zone of Interest – Jonathan Glazer

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd