Transmetuar më 10-03-2024, 12:26

Edhe pse çdo mashkull është i ndryshëm, të gjithë kanë diçka të përbashkët. Domethënë, çdo mashkull u beson përshtypjeve të tij të para, të cilat kanë një ndikim të madh në nivelin e tërheqjes së tyre ndaj një femre.

Secili prej tyre kërkon cilësi dhe vlera të caktuara tek partnerja dhe gjëja e parë që vë re është pamja fizike.

Janë pesë gjëra të pazakonta që meshkujt i vënë re më shumë tek femrat.

1. Një lloj i caktuar grimi

Edhe pse shumica e meshkujve mendojnë se u pëlqen kur femrat nuk kanë makijazh sepse duken më natyrale, femrat e grimuara tërheqin më shumë vëmendjen e meshkujve, por kjo vlen vetëm për një lloj të caktuar grimi.

Gjegjësisht, femrat që bëjnë grim “më të errët” tërheqin më pak vëmendjen e meshkujve dhe kanë më pak gjasa të ftohen në takime.

Grimi natyral dhe neutral është tërheqës për meshkujt.

2. Një madhësi e caktuar e ijeve

Kjo nuk ka të bëjë në të vërtetë me atraktivitetin dhe pamjen, por me shëndetin dhe fertilitetin e mirë. Përkatësisht, për femrat që kanë ijë dhe bel më të madh, konsiderohet se mund të kenë fëmijë lehtësisht, sepse zbulojnë nivelin e estrogjenit në trupin e gruas.

3. Ngjyra e kuqe

Ngjyra e kuqe quhet edhe ngjyra e pasionit dhe pikërisht për këtë është tërheqëse për meshkujt. Femrat që veshin të kuqe duken më seksi për meshkujt, dhe për këtë arsye janë më tërheqëse për ta.

Një studim, i kryer në Universitetin e Rochester, zbuloi se burrat do të shpenzojnë më shumë para në një takim nëse një grua vesh të kuqe.

4. Mirësia dhe kujdesi

Përveç pamjes fizike, rëndësia e një gruaje për njerëzit e tjerë është edhe për meshkujt. Kjo u tregon atyre se gratë u përgjigjen mirë nevojave dhe dëshirave të njerëzve të tjerë dhe kjo i bën ato menjëherë më tërheqëse. Veç kësaj, sjellja e mirë u tregon atyre se kanë cilësi që do t’i bënin nëna të mira.

5. Toni i lartë i zërit

Ndërsa femrave u duket më tërheqëse kur meshkujt kanë zëra të thellë, meshkujt janë krejtësisht e kundërta. Domethënë, një ton i hollë i zërit u tregon burrave se një grua është shumë femërore dhe në formë. /noa.al

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd