Transmetuar më 19-02-2024, 18:52

NASA ka hapur një konkurs për katër pjesëmarrës në kërkimin shkencor të jetës dhe punës së simuluar në kushte të vështira natyrore në sipërfaqen e Marsit për një vit.

Në këtë konkurs mund të aplikojnë jo duhanpirësit e moshës 30 deri në 55 vjeç, me njohje të mirë të gjuhës angleze dhe një arsim minimal të një Master Shkencor dhe është i hapur deri më 2 prill

Kjo përpjekje shkencore, e dyta në rend nga gjithsej tre të planifikuara, do të realizohet në Qendrën Hapësinore të NASA Johnson në Hjuston në pranverën e vitit 2025.

Projekti do të vendoset në një sipërfaqe prej rreth 150 metra katrorë në të cilën do të simulohen kushtet klimatike në Planetin e Kuq, ku temperatura mesatare është minus 62 gradë Celsius, me një atmosferë në të cilën ka shumë pak oksigjen dhe ku nuk ka shtresë ozoni, kështu që sipërfaqja e këtij planeti bombardohet vazhdimisht nga rrezatimi hapësinor.

Është një botë e shkretëtirës me pluhur, ku erërat fryjnë herë pas here, ka re dhe gjithçka është e mbuluar me pluhur të kuq.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd