Transmetuar më 01-02-2024, 22:49

Asteroidi 2008 OS7: Asteroidi potencialisht i rrezikshëm me madhësinë e fushës së futbollit po shkon drejt Tokës, thotë NASA

SHBA-Një asteroid i madh “potencialisht i rrezikshëm” me gjerësi sa lartësia e Empire State Building do të kalojë rreth Tokës. të premten.

NASA thotë se ky asteroid potencialisht i rrezikshëm me madhësinë e fushës së futbollit po shkon drejt Tokës. Megjithatë, pavarësisht afërsisë, nuk ka rrezik për përplasje.

Dr Minjae Kim, Hulumtuese, Departamenti i Fizikës, Universiteti i Warwick, tha: “2008 OS7, një asteroid, orbita e të cilit kryqëzohet me atë të Tokës, është klasifikuar si një asteroid potencialisht i rrezikshëm (PHA).

Shkencëtari Kim shtoi: “Ne nuk kemi arsye të shqetësohemi shumë për këtë asteroid pasi ai nuk do të hyjë në atmosferën e Tokës, ndërsa do të vazhdojë të afrohet afër Tokës".

Ka miliona asteroidë në sistemin tonë diellor, nga të cilët afërsisht 2,350 asteroidë janë klasifikuar si PHA. Qasja tjetër domethënëse në Tokë nga një PHA do të jetë Apophis 99942 më 14 Prill 2029.

Asteroidi 2008 OS7 kryen një orbitë rreth diellit çdo 962 ditë (2,63 vjet Tokë).

Ky asteroid, i quajtur 2008 OS7, vlerësohet të jetë midis 690 dhe 1,570 metra i gjerë, sipas të dhënave nga Qendra e NASA -s për Studimet e Objekteve Pranë Tokës (CNEOS).

Kulla Eiffel është rreth 980 metra, ndërsa Empire State Building është 1,250 metra e lartë.

Ky asteroid do të kalojë pranë Tokës në një distancë prej rreth 0,01908 njësi astronomike, ose rreth 1,77 milion milje.

Asteroidi “2008 OS7” klasifikohet si një “Objekt pranë Tokës” (NEO) dhe një “Asteroid potencialisht i rrezikshëm” (PHA) për shkak të madhësisë së tij dhe sa afër do t’i afrohet Tokës.

NEO-të përkufizohen si brenda 30 milionë milje nga Toka, me 31,000 objekte të sistemit diellor që i përkasin kësaj kategorie.

PHA-të, nga ana tjetër, janë më afër se 4.6 milionë milje dhe janë gjithashtu më të mëdha se 460 këmbë në diametër. Rreth 2,350 PHA po gjurmohen nga NASA.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd