Transmetuar më 28-12-2023, 22:51

ITALI- Në kohën e pagesave online edhe traditat e lashta rrezikojnë të zëvendësohen. Turistët shihen duke përdorur kartën e tyre të kreditit në vend të monedhës klasike që hidhet në shatërvanin e Trevit në Itali.

Tani për tani ishte thjesht një shaka e organizuar nga një grup turistësh amerikanë që e kanë postuar në në rrjetet e tyre sociale, por kush e di, ndoshta në të ardhmen dikush do të shpikë një aplikacion që mundet të zevendësojë traditën e lashtë me teknologjinë e zhvilluar.

Rreth një milionë euro në vit është shuma që mblidhet nga monedhat që hidhen në shatërvanin Trevi. Kjo shumë parash menaxhohet nga Kisha katolike dhe sshkon për bamirësi.