Transmetuar më 27-12-2023, 20:57

Lojërat e vënies në provë të aftësive – që përdorin natyrën tonë instinktive – janë natyrshëm më të thjeshtat për t’u kuptuar, por jo domosdoshmërisht "më të lehtat" për t’u zgjidhur në një kuptim absolut.

Kështuqë shumëçka varet nga aftësia jonë e drejtpërdrejtë për të kuptuar një "ushtrim" të vërtetë për mendjen.

Është diçka që ka konfiguruar gjithmonë një seri të gjerë ushtrimesh për mendjen, si dhe tradicionalja "Mprehi sytë" që e shtyn vëzhguesin në "sulm" për të zgjidhur disa forma detajesh në imazhe të sakta.

Kështu ndodh edhe me imazhin e sotëm, të konceptuar bardhë e zi të pastër, i cili nxjerr në pah figurën e një fermeri të kompletuar me një sfond tipik rural.

Në këtë figurë synimi nuk është vetëm të gjesh diçka të veçantë dhe të përcaktuar (është fytyra e një gruaje), por edhe të arrish ta bësh atë brenda një kohe të kufizuar.

Shumica e atyre që ngulin sytë, nuk janë në gjendje të "shohin" fytyrën e tyre për 10 sekondat e para.

Ndaj mprehni sytë: a mund ta gjeni fytyrën e femrës në 10 sekonda?

Çdo mendje percepton disa detaje para të tjerave, duke i dhënë përparësi natyrore dhe përbën diçka thellësisht impulsive dhe instinktive në të njëjtën mënyrë.

Kjo është arsyeja pse nga pikëpamja e probabilitetit të gjithë ndjekin një formë logjike.

Imazhi është ky:

Koka e femrës gjithashtu mund të fshihet aty ku jemi më pak të gatshëm të "fokusojmë shikimin" në një kuptim të përgjithshëm.

Siç u përmend, sigurisht që do të ketë dikë që, pasi t’i afrohet imazhit, do ta ketë gjetur pothuajse menjëherë, pasi si çdo formë strukture grafike e këtij lloji, ajo përfshin "mos shikimin" e gjërave që janë në të vërtetë nën hundë.

E keni gjetur?

Për ta "parë" më lehtë, thjesht kthejeni imazhin me kokë poshtë: koka e femrës ndodhet midis cfurkut dhe dorës së fermerit. /noa.al