Transmetuar më 10-12-2023, 20:23

Kuizet, pyetjet dhe enigmat në përgjithësi korrespondojnë me "ushtrime" reale për mendjen, një gjetje që në kohët e lashta dhe e përfshirë në konceptin e mësimdhënies që zbatohej në shkolli..

Si çdo pjesë tjetër e trupit, edhe mendja ka një nevojë të vazhdueshme për t’u stimuluar për t’iu përgjigjur kërkesave specifike përtej atyre themelore.

Studimet e fundit kanë theksuar gjithashtu rëndësinë e mbajtjes së trurit aktiv edhe me forma të ndryshme të enigmave mentale.

Kjo e sotmja është e tipit matematikor.

Çfarë është 11+11×11/11?

Përsëritja e të njëjtave shifra mund të jetë mashtruese dhe të çojë në një përgjigje të menjëhershme me idenë e "të lehtës" dhe shpesh të pasaktë.

Ata që e njohin mjaft mirë matematikën e dinë: është një përmbledhje e teorive shumë të larmishme, të cilat pothuajse gjithmonë gjejnë zbatim të drejtpërdrejtë.

Kjo, edhe nëse shumë njerëz e konsiderojnë në një mënyrë "të kufizuar" se një pjesë e mirë e nocioneve që mësohen në shkollë vështirë se mund të gjejnë zbatim jashtë këtij konteksti.

Algjebra është padyshim forma më e njohur dhe më e përdorur e matematikës, duke qenë ajo "baza", por është vetëm një nga llojet e njohura.

Kuptimi i 11+11×11/11 si një veprim mund të duket pothuajse shumë i lehtë dhe në fakt rezultati që ju vjen në mendje, ose i bërë me kalkulator, nuk është i duhuri, pasi është e nevojshme të zbatohen nocionet algjebrike në formën e një shprehjeje, kuptohet për ata që janë mjaftueshëm të aftë:

algjebra nuk është diçka "e panjohur", por duket se është pjesë e kurrikulës tradicionale të shkollës, por për shkak të metodave dhe metodikave të saj të mësimdhënies shpesh konsiderohet shumë komplekse, pavarësisht se është themelore për shumë kontekste, në inxhinieri, por edhe në arkitekturë, si dhe në programim.

Ndani numrat

Shumëzoni numrat

Riorganizoni

Pjesëtuesi më i madh i përbashkët

Në këtë mënyrë rezultati është sigurisht më i ndërlikuar, por është gjithashtu i duhuri, duke qenë 11 (𝑥+1)

/noa.al

Testi i trurit, sa fytyra shihni në foto?

Iluzion optik/ Çfarë vini re në foto? Testi i personalitetit që tregon për karakterin tuaj

Testi i frikës: zgjidhni një imazh dhe zbuloni se çfarë ju frikëson më shumë

Test vizual: nga po ecën gjyshi? Po hyn apo po del? Jo të gjithë do ta kuptojnë

Në cilën anë të shtratit fle? Zbuloni çfarë partneri jeni!

A është e shëndetshme të flesh gjatë ditës?

Nëse keni lindur në këto data, në vitin 2024 ju presin ndryshime fantastike të jetës

Nëse një mashkull nuk i bën këto 5 gjëra – ikni prej tij, thotë një ekspert i marrëdhënieve

Një model flokësh që është hit në rrjetet sociale; i jep flokëve volum të menjëhershëm dhe duken më të plotë PAMJET

Prirje e re flirtimi në TikTok dhe funksionon: Ja cila është "metoda e trekëndëshit?" VIDEO