Transmetuar më 21-11-2023, 22:04

Një studim nga profesorët e ekonomisë Andrew Francis-Tan dhe Hugo M Mialon sugjeron se çiftet që shpenzojnë më shumë për dasmat e tyre, duke përfshirë unazat e shtrenjta të fejesës, kanë më shumë gjasa të divorcohen.

Hulumtimi, i bazuar në mbi 3,000 njerëz në Shtetet e Bashkuara, gjeti një korrelacion midis shpenzimeve më të larta të dasmave dhe rritjes së shkallës së divorcit.

Martesat me unaza fejese që kushtojnë mbi 1500 £ ishin veçanërisht të lidhura me një gjasë më të lartë për divorc.