Transmetuar më 20-11-2023, 15:54

Shakira, e cila po përballej me mundësinë deri në tetë vjet burg nëse shpallej fajtore, arriti një marrëveshje me prokurorët spanjollë të hënën për të paguar një gjobë prej 7.5 milionë dollarësh.

Këngëtarja ka rënë dakord për një zgjidhje në mosmarrëveshjen e saj tatimore shumë milionëshe me autoritetet spanjolle.

Në ditën e parë të gjyqit të saj për mashtrim tatimor në Barcelonë të hënën, këngëtarja i tha gjyqtarit kryesues se ajo e pranoi marrëveshjen, sipas mediave të shumta duke përfshirë BBC, The New York Times dhe Associated Press.

Me marrëveshjen e saj vjen një dënim tre-vjeçar me kusht dhe një gjobë prej 7.5 milionë dollarësh. Këngëtarja kolumbiane ishte akuzuar nga prokurorët për gjashtë akuza për mashtrim tatimor për mospagimin e 14.5 milionë eurove (15.8 milionë dollarë) tatimi mbi të ardhurat midis 2012 dhe 2014, akuza që ajo vazhdon t’i mohojë.

Në një deklaratë të gjatë të siguruar nga PEOPLE, 46-vjeçarja tha se e kishte zgjidhur çështjen për hir të fëmijëve të saj.

“Ndërsa isha i vendosur të mbroja pafajësinë time në një gjyq që avokatët e mi kishin besim se do të kishin vendosur në favorin tim, unë kam marrë vendimin që përfundimisht ta zgjidhja këtë çështje me interesin më të mirë të fëmijëve të mi të cilët nuk duan të shohin që mami sakrifikon mirëqenien e saj personale në këtë luftë”, tha ajo.

Ylli kritikoi gjithashtu autoritetet tatimore në Spanjë, të cilat ajo pretendoi se "ndoqën një çështje kundër meje, siç kanë bërë kundër shumë atletëve profesionistë dhe individëve të tjerë të profilit të lartë, duke u harxhuar atyre energjinë, kohën dhe qetësinë e atyre njerëzve për vite me radhë".

Në qendër të çështjes ishte rezidenca e Shakirës midis 2012 dhe 2014, sipas New York Times. Prokurorët pretendojnë se Spanja ishte rezidenca e saj kryesore, por ajo po e listonte si diku tjetër për të shmangur pagesën e taksave. Sipas ligjit spanjoll, njerëzit që kalojnë më shumë se gjashtë muaj në vend konsiderohen rezidentë për qëllime tatimore.