Transmetuar më 20-11-2023, 15:49

TORONTO- Banorët e Torontos po përdorin mënyra alternative të pazakonta të jetesës përballë rritjes së kostove të strehimit. Ata propozojnë të nxjerrin me qira ‘gjysmëne krevatit’ për të fituar të ardhura, një prirje e re që tregon se sa të adaptueshëm dhe krijues mund të jenë Torontonianët edhe përballë një tregu të vështirë banesash.

Toronto është i njohur për ekonominë e tij të lulëzuar, komunitetet e ndryshme dhe kulturën e gjallë. Por për shkak të popullaritetit në rritje të qytetit, ka një kërkesë të madhe për banesa, e cila ka rritur kostot e qirasë.

Shumë njerëz e kanë të vështirë të gjejnë vende të lira për të jetuar, gjë që i bën ata të shikojnë opsione të tjera për të ndihmuar me shpenzimet e larta, shkruajnë mediat e huaja.

Të dhënat e fundit mujore nga Shoqata Kanadeze e Pasurive të Paluajtshme (CREA) tregojnë se tregu i banesave në vend është ende në rënie, me më pak shtëpi të listuara dhe më pak shitje. Sipas të dhënave, shitjet e shtëpive në Kanada janë ende në rënie, duke u ulur me 5.6% në tetor.

Sa qira kërkojnë?

Një listë në Facebook Marketplace ofroi të jepte me qira gjysmën e një shtrati për 650 dollarë në muaj. Torontonianët po shfaqin guxim dhe zgjuarsi pavarësisht nga një treg i vështirë i pasurive të paluajtshme.

Trendi i qiradhënies me gjysmëkrevat është një shembull kryesor i inventivitetit të komunitetit teksa njerëzit vijnë me zgjidhje kreative për t’u marrë me shpenzimet në rritje të jetesës.

Megjithëse mund të jetë një zgjidhje e re për një krizë kalimtare, ajo nënvizon domosdoshmërinë e diskutimeve dhe nismave më të gjera për të adresuar problemet themelore me përballueshmërinë e banesave në qytet.