Transmetuar më 11-11-2023, 18:40

GAZA- Dy foshnja të lindura parakohe humbën jetën këtë të shtunë për shkak të ndërprerjeve të energjisë në spitalin Dar al-Shifa.

“Si pasojë e mungesës së energjisë elektrike, mund të raportojmë se reparti i terapisë intensive neonatale ka ndërprerë punën. Dy foshnjat e parakohshme kanë vdekur dhe ekziston një rrezik real për jetën e 37 foshnjave të tjera të lindura para kohe në spitalin Al-Shifa”, raporton Agence France-Presse.

Më tej, grupi i mjekëve theksojnë se spitali është i rrethuar, pa asnjë mundësi për të sjellë kufomat dhe njerëzit e plagosur të shpërndara jashtë.

“Nuk ka lëvizje brenda apo jashtë spitalit. Fotografia që po shohim tani në Shifa nuk është më një katastrofë humanitare, është një dënim kolektiv me vdekje,” thonë Mjekët për të Drejtat e Njeriut.

Gaza aktualisht po përballet me mungesën e karburantit pasi asnjë karburant nuk është lejuar në brez në më shumë se pesë javë në mes të rrethimit vdekjeprurës të Izraelit. Si rezultat, shumë spitale dhe klinika që mbështeten në gjeneratorë janë detyruar të mbyllen, duke lënë mijëra pacientë në kushte të pasigurta mjekësore, shkruan The Guardian.

Agence France-Presse raporton se të shtëna të forta dhe shpërthime u dëgjuan gjatë të shtunës nga lidhjet e saj të drejtpërdrejta, të vendosura disa qindra metra larg spitalit.