Transmetuar më 09-11-2023, 10:56

Sot flasim për sekretet e takimit të parë dhe në veçanti për një pyetje shumë efektive për të kuptuar nëse personi që kemi përballë është i duhuri për ne.

Sipas psikologut profesionist, dr. Robert J. Maurer që citon noa.al, në fakt mjafton një pyetje e thjeshtë për të kuptuar se me kë kemi të bëjmë.

Kjo është një pyetje e padëmshme dhe në të njëjtën kohë shumë e thellë. Një pyetje, përgjigjja e së cilës mund të na bëjë të kuptojmë nëse personi në takimin tonë mund të jetë i duhuri për ne.

Sekretet e takimit të parë: mjafton një pyetje e thjeshtë për të kuptuar nëse është personi i duhur

Psikologu amerikan Robert J. Maurer na tregon sekretet e takimit të parë. Sipas ekspertit të personalitetit dhe psikologjisë, mjafton vetëm një pyetje për të kuptuar përputhshmërinë me personin që po takojmë.

Pse dikush është aq i mirë, por ende beqar? Sipas asaj që thotë psikologu, përgjigja e kësaj pyetjeje mund të jetë interesante për të vlerësuar një të ardhme të mundshme së bashku.

Sipas Robert j. Maurer, përgjigjja e kësaj pyetjeje na ndihmon të kuptojmë nëse personi që kemi përballë është i aftë të marrë përgjegjësinë për një lidhje të mundshme dhe nëse, përkundrazi, fajëson personin tjetër për ndarjen që ka pasur.

Nëse personi përballë nesh sillet si viktimë dhe nuk merr përgjegjësi, atëherë ky person ndoshta nuk është gati të angazhohet për një marrëdhënie të shëndetshme dhe të qëndrueshme.

Pranimi i gabimeve tuaja është në fakt një nga mënyrat më të mira për të krijuar një marrëdhënie të shëndetshme që është e destinuar të zgjasë me kalimin e kohës.

Sepse kushdo që as nuk merr përgjegjësi në një lidhje të dështuar, nuk ka mësuar asgjë nga gabimet e tij dhe nuk është pjekur kur bëhet fjalë për marrëdhëniet e dashurisë.

Me pak fjalë, me një pyetje që në takimin e parë mund të kuptoni se me kë keni të bëni. /noa.al