Transmetuar më 09-11-2023, 10:49

Cilat janë pyetjet që duhet t’i bëni vetes përpara se të përfundoni një marrëdhënie dhe të vazhdoni më tej? E dimë, kur flasim për dashurinë, nuk është kurrë një temë e lehtë me përgjigje të përcaktuara.

Sepse dashuria nuk është shkencë dhe prandaj është e pamundur të gjesh përgjigje universale që vlejnë për të gjithë.

Megjithatë, është një temë e studiuar, për të cilën secili prej nesh flet dhe për këtë arsye është e lehtë të gjesh situata që të gjithë i kemi të përbashkëta.

Sot, për shembull, ne duam t’ju flasim për tre pyetjet që duhet t’i bëni vetes përpara se të përfundoni një lidhje.

Ju nuk e dini nëse ka ardhur koha për të vazhduar dhe për t’i dhënë fund një histori dashurie. Bëjini vetes këto 3 pyetje dhe do ta kuptoni.

3 pyetjet për të kuptuar nëse ka ardhur koha për t’i dhënë fund një lidhjeje

1.Cilat janë përfitimet e vazhdimit të kësaj historie?

Pyetja e parë padyshim që ka të bëjë me të gjitha avantazhet e historisë suaj të dashurisë. Në fakt, nëse keni ardhur në pikën për t’i bërë këtë pyetje vetes, është e qartë se keni dyshime për dashurinë tuaj.

Prandaj kjo do të ketë të mirat dhe të këqijat që duhet t’ju ndihmojnë të kuptoni nëse ia vlen të ecni përpara apo jo. Lërini mënjanë arsyetimet dhe sjelljet e gabuara dhe vlerësoni vetëm aspektet e dobishme.

2.Cilat janë anët negative të historisë suaj?

Tani vijmë tek pyetja e dytë që nuk është gjë tjetër veçse e kundërta. Pasi të keni peshuar të mirat, është koha të peshoni të këqijat.

Mundohuni të mos kërkoni fajin dhe të jepni përgjigjet më objektive të mundshme. Padyshim që në këtë rast do të duhet të vlerësoni gjërat që ju bëjnë të ndiheni keq dhe që vërtet nuk i duroni dot.

3.Çfarë mund të ndryshoj në lidhjen time?

Pas vlerësimit të të mirat dhe të këqijave, ka ardhur koha për të kuptuar nëse ka gjëra që mund të ndryshohen. Kompromisi është në fakt një nga aspektet më të rëndësishme të një historie dashurie.

A është e mundur të ndryshohen gjërat? Përgjigja për këtë pyetje duhet t’ju ndihmojë të kuptoni nëse është koha për të ecur përpara. /noa.al