Transmetuar më 30-10-2023, 08:46

RUSI- Presidenti i Çeçenisë, Ramzan Kadyrov, ka akuzuar Izraelin për ekspozimin e një forme "fashizmi" që ai beson se është jo vetëm e krahasueshme me regjimin e Hitlerit, por, sipas tij, edhe më ekstreme. Kadyrov njoftoi se Fondacioni Ahmat Kadyrov ka marrë iniciativën për të ofruar ndihmë për 20,000 familje palestineze.

Shprehjet e shqetësimit të Kadyrov nënvizojnë një çështje të përhapur, neglizhencën e dukshme të fëmijëve të paprivilegjuar palestinezë nga komuniteti global, shkruajnë mediat e huaja. Ai përshkroi se si këta të rinj të pafajshëm i drejtohen atij me shpresë, me dëshirë të madhe që vuajtjet e tyre të pranohen.

Deklaratat e tij kanë ndezur një debat të fuqishëm ndërkombëtar, me individë dhe organizata të shumta që shqyrtojnë përshtatshmërinë dhe saktësinë e krahasimeve të tij, duke theksuar natyrën e ndjeshme të konfliktit izraelito-palestinez dhe nevojën për dialog dhe zgjidhje konstruktive.

"Disa mijëra njerëz të pafajshëm u bënë viktima të aktit të tmerrshëm sionist të gjenocidit. Askush nuk do ta thotë numrin e saktë," pohoi Kadyrov në një postim në kanalin e tij Telegram.

Ai vuri në dukje se ata që kanë deklaruar vazhdimisht mbështetje për të drejtat e njeriut janë përmbajtur nga dënimi i veprimeve të Izraelit dhe, në vend të kësaj, po i ofrojnë ndihmë të gjerë agresorit.

“Në mizorinë e tij ndaj Palestinës, fashizmi izraelit sot nuk është aspak inferior, por edhe superior ndaj atij të Hitlerit”, shtoi lideri çeçen.

Ai zbuloi se qindra mijëra besimtarë çeçenë bëjnë lutje të përditshme për ndëshkimin e shpejtë të atyre që ata i perceptojnë si kriminelë izraelitë. Për më tepër, ai vuri në dukje se miliarda njerëz anembanë globit, duke përfshirë grupmosha të ndryshme, marrin pjesë në këto lutje.Kadyrov beson me vendosmëri se këto lutje kolektive nuk do të mbeten pa përgjigje nga Allahu, duke lënë të kuptohet thellësia e emocioneve dhe shqetësimi global rreth situatës në Izrael.

"Fondi publik rajonal me emrin e heroit të Rusisë Akhmat-Hadzhi Kadyrov, si më parë, do të ofrojë të gjithë ndihmën e mundshme për vëllezërit tanë nga Palestina. Në këtë fazë, shuma e ndihmës për 20 mijë familje tashmë është përgatitur" – njoftoi Kadyrov.