Transmetuar më 21-10-2023, 13:40

KOSOVË- Pas përfunfimit të takimit me kryeministrin Albin Kurti, i dërguari i BE-së,Miroslav Lajçak për dialogun Kosovë-Serbi në konferencën për media është pyetur për akuzat e këtij të fundit ndaj tij se po mban anën e Serbisë

Lajçak është përgjigjur duke thënë se është vetëm në anën e Bashkimit Evropian dhe ka shtuar se në takime të tilla fokusohen në substancë.

“Unë jam në anën e BE-së dhe jemi të fokusuar në substancë në këto takime. Janë ngjarje të paprecedentë dhe shumë serioze. BE-ja do të insistojë për hetime të plota dhe konstatime të qarta, nuk ka shmangie për sulmuesi”, ka thënë Lajçak .

Ndërkohë që i dërguari i BE-së po fliste, ka ndërhyrë këshilltari i kancelarit Scholz, Jens Plotner, duke bërë me dorë nga radha e emisarëve dhe duke nënkuptuar se Lajçak është bashkë me ta në Prishtinë.