Transmetuar më 20-10-2023, 13:15

Një trend i kohës së fundit është edhe kiropraktika, e thënë në zhargon një lloj fizioterapie me kërcitje kockash. Teksa reklamohet shumë si një teknikë lehtësuese dhimbjesh për problemet muskulo-skeletore ashtu siç çdo kujdes tjetër shëndetësor ka anët e saj të mira dhe ato të rrezikshme.

Një nga arsyet pse njerëzit kërkojnë kujdes kiropraktik është sepse është një terapi krejtësisht pa ilaçe.

Qëllimi i një rregullimi kiropraktik është të rivendosë funksionin normal të kyçeve dhe ekuilibrin e muskujve. Trajtimet promovohen gjithashtu për reduktimin e stresit në sistemin imunitar ose reduktimin e potencialit për sëmundje, megjithëse nuk ka asnjë provë që trajtimi kiropraktik ndikon në sistemin imunitar ose ndjeshmërinë ndaj sëmundjeve. Kujdesi kiropraktik synon të trajtojë të gjithë trupin, duke përfshirë aftësinë e një personi për të lëvizur dhe madje edhe për të menduar.

Të mirat e kiropraktikës

Kujdesi joinvaziv.

Ndonjëherë qepja, prerja dhe anestetikët e një trajtimi mjekësor invaziv mund të shkaktojnë më shumë dhimbje sesa dëmtimi juaj fillestar.

Kujdesi kiropraktik është terapi jo-invazive e cila manipulon manualisht strukturën tuaj të kyçeve në një pozicion më të shëndetshëm dhe më të fortë. Kujdesi kiropraktik nuk fut në trup asnjë instrument mjekësor ose ilaç me recetë.

Është i shpejtë dhe i lirë.

Faturat e larta spitalore mund të na bëjnë të pyesim veten nëse ai trajtim ia vlente vërtet. Kujdesi kiropraktik është një nga terapitë më të shpejta dhe më të përballueshme për të lehtësuar shqetësimin tuaj fizik.

Kjo është e mundur vetëm sepse kujdesi kiropraktik përdor duart në vend të pajisjeve të shtrenjta dhe ilaçeve me recetë.

Është efektiv në të gjithë sistemin muskuloskeletor të trupit tuaj.

Kur lëndoni një zonë të trupit tuaj, një reaksion zinxhir dhimbjeje mund të rritet në zona të tjera të trupit tuaj.

Kujdesi kiropraktik është krijuar për të mbështetur gjithçka që varet nga sistemi muskuloskeletor dhe nervor.

Trupi kërkon si një sistem nervor ashtu edhe një sistem musculoskeletal për të lëvizur. Kujdesi kiropraktik trajton tendinat, kërcin dhe më shumë pjesë të sistemit muskuloskeletor, së bashku me muskujt tuaj.

Çfarë mund të trajtojë terapia kiropraktike?

Kyçet, Ligamentet, Tendinat, Kërcin, Indi lidhës, Sistemi skeletor, Sistemi muskulor

Kujdesi kiropraktik është i bazuar në shkencë.

Trupi juaj mund të reagojë shumë fuqishëm ndaj çdo ndryshimi që bëhet. Çdo plan shërimi ose kujdes duhet të bëhet nga një specialist. Kiropraktorët janë profesionistë të licencuar mjekësor që kanë marrë ose një diplomë universitare ose pasuniversitare.

Gjithsesi jo të gjithë fizioterapistët mund të bëjnë kiropraktikë. Edhe pse duart janë gjithçka duhen për këtë praktikë po ato mund të rezultojnë edhe dëmtuese ose me lëndime fizike të lehta deri në të moderuara nëse nuk përdoren ashtu siç duhet. Kiropraktika ka përdorur vite të tëra kërkimesh të bazuara në shkencë për të siguruar që ju jeni të sigurt dhe terapia e saj është efektive.

Është e sigurt!

Kirurgjia dhe barnat me recetë mund të shtojnë komplikime në trajtimin tuaj mjekësor. Kujdesi jo-kirurgjikal mund të jetë më i sigurt pa kohë rikuperimi. Kiropraktorët janë profesionistë të licencuar mjekësor që ndihmojnë trupin tuaj të kthehet në një nivel optimal të shëndetit duke përdorur metoda natyrale dhe pa ilaçe. Ata shmangin rrethanat e paparashikuara të alergjive ndaj drogës, infeksioneve, dhëmbëve dhe më shumë.

Anët negative dhe jo të dobishme

Korrigjon dhimbjet e vogla dhe të moderuara

Kujdesi kiropraktik nuk është për çdo dëmtim. Lëndimet e rënda mund të kërkojnë trajtim mjekësor më të specializuar. Problemet intensive të indeve, kockat e thyera dhe sëmundjet janë përtej fushëveprimit të kujdesit kiropraktik. Kur jeni duke u rikuperuar nga trajtimi juaj invaziv, kujdesi kiropraktik mund të bëhet një opsion.

Lehtësimi i menjëhershëm mund të shkaktojë varësi.

Pothuajse çdo gjë që ofron lehtësim të menjëhershëm mund të krijojë varësi. Kujdesi juaj kiropraktik mund t’i kthejë kockat tuaja në gjendjen e tyre natyrore brenda vizitës së parë. Kjo mund të lehtësojë menjëherë dhimbjen e kyçeve, shpinës ose qafës.

Shumë pacientë që ndiejnë këtë lehtësim të menjëhershëm mund të bëhen të varur nga kujdesi kiropraktik. Ata mund të ndihen sikur kanë nevojë për kujdes për të pakësuar dhimbjen e tyre. Fatkeqësisht, dhimbja juaj do të kthehet nëse nuk i jepni kurrë trupit tuaj mundësinë për t’u forcuar vetë në një aspekt kohor pak më të gjatë.

Të jesh i sigurt se ku po e bën kiropraktikën

Çdo terapi mjekësore ka rreziqe. Fillimisht duhet të jeni të sigurt që kiropraktori juaj është i licencuar përpara se të marrësh kujdes. Një kiropraktor shumë i trajnuar do të diagnostikojë burimin e dhimbjes suaj përpara se të trajtojë dëmtimin tuaj.

Kiropraktori juaj duhet të mbledhë historinë tuaj shëndetësore dhe të hetojë dhimbjen tuaj. Mundësia e lëndimit nga praktika zvogëlohet kur ju jeni në duart e një fizioterapisti me përvojë.

Mos hezitoni të pyesni kiropraktorin tuaj për edukimin e tyre.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd