Transmetuar më 19-10-2023, 11:44

Teksa inteligjenca artificiale po futet rrjedhshëm në jetën e përdithshme lajmi i fundit vjen nga Anglia ku një shkollë ka emëruar si ndihmëse të drejtorit një robot.

Drejtori i një shkolle në Anglinë Jugore ka punësuar një asistent me inteligjencë artificiale, si "krahun e saj të djathtë".

Abigail Bailey është një chatbot i Inteligjencës Artificiale, emërtimi i të cilit është "drejtori kryesor", sipas një raporti nga The Telegraph, citon NOA.AL.

Roli kryesor i robotit është të ndihmojë drejtorin njerëzor, Tom Rogerson, të shkollës Cottesmore në West Sussex.

Chatbot është disi si ChatGPT, pasi do të ndihmonte Rogerson me anëtarët e stafit mbështetës dhe mësuesit e tjerë, si dhe në formulimin e mënyrave për të ndihmuar studentët me nevoja të veçanta.

Rritja e robotëve të inteligjencës artificiale në fusha të ndryshme ka ngritur shqetësime për ndikimin e tyre të mundshëm në punësim dhe pabarazinë shoqërore. Megjithatë, drejtori është i hapur për të ndarë këtë teknologji me shkollat shtetërore, duke e bërë modelin e AI të disponueshëm publikisht të aksesueshëm për një audiencë më të gjerë.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd