Transmetuar më 16-10-2023, 12:58

"Është koha të mbajmë premtimet duhet të bëjmë shumë që të jemi gati. Ju duhet të realizoni angazhimet tuaja, ne duhet të përgatitemi për të mirëpritur anëtarë të rinj"

Presidenti i Këshillit të Europës, Charles Michel u shpreh sot në samitin që po mbahet Tiranë se është koha që BE të mbajë premtimin për zgjerimin.

“Ju falenderoj për angazhimin në rajon dhe udhëheqjen e tij. A është BE vetëm të menaxhojë apo duam të udhëheqim. Zgjerimi është pjesë e përgjigjes, është investim në paqe e begati. Ky procesi i Berlinit luan një rol të rëndësishëm për të nxitur bashkëpunimin, mes BE dhe Ballkanit. Rrugëtimi juaj ka nisur më shumë se 20 vite më parë, ka qenë një rrugë e ngadaltë e zhgënjues.

Është koha të mbajmë premtimet duhet të bëjmë shumë që të jemi gati. Ju duhet të realizoni angazhimet tuaja, ne duhet të përgatitemi për të mirëpritur anëtarë të rinj.” -tha ai, ndërsa iu përgjigj me batutë krahasimit të kryeministrit Rama, për procesin e zgjerimit.

“2030 është hasur me skepticizma e di që e keni krahasuar me një nuse dhëndri i të cilët nuk vjen asnjëherë në dasmë. Ne po e përgatism këtë dasmë. Zgjerimi është i bazuar në meritë. Disa ditë më parë, bashkë me të tjerë diskutuam për këtë temë dhe ramë dakord që duam të behëmi gati për zgjerimin tonë të ardhshëm,” u shpreh Michel