Transmetuar më 12-10-2023, 09:07

Izraeli po “përgatitet për fazat e ardhshme të luftës”, tha zëdhënësi ndërkombëtar i IDF-së, nënkoloneli Richard Hecht. Nuk ka ende një vendim për një operacion tokësor, thotë ai, pavarësisht spekulimeve.

Por Izraeli mbetet në “gadishmëri të plotë” dhe inteligjenca e tij është e fokusuar në identifikimin e militantëve të Hamasit që kryen sulmet. Ai tha se Izraeli do të gjejë të gjithë të përfshirët, duke përfshirë burrat që janë parë të ulur në një kamionçinë mbi trupin e një gruaje të re gjermane.

“Ne do t’i  gjejmë dhe ata do të paguajnë me jetën e tyre,” tha ai.

Hamasi ende po përpiqet të hyjë në Izrael përmes detit, por Izraeli po vazhdon të sigurojë kufirin dhe po e mbulon atë me tanke, tha ai.

“Kushdo që do t’i afrohet gardhit do të pushkatohet, kushdo,” theksoi Hecht.