Transmetuar më 11-10-2023, 08:53

Pas atij që ka të bëjë me Paul Pogba dhe marrjes së një substance dopingu, Juventusi duhet të përballet me një tjetër problem. Këtë herë protagonist për keq është një tjetër mesfushor i bardhezinjve; Nicolò Fagioli.

Siç zbulon “La Stampa”, Fagioli ka vënë baste në platformat e paligjshme të basteve online, aq sa ka rënë në fokusin e Prokurorisë së Torinos. Gjithashtu, Fagioli tashmë është regjistruar në regjistrin e të dyshuarve së bashku me bastvënës të tjerë.

Siç mësojmë nga “La Stampa”, Fagioli kishte akses në platformat e basteve online. Dhe lëvizjet e tij në këtë drejtim përfunduan në hetim nga Prokuroria Publike e Torinos. Muajt ​​e fundit, prokurorja publike Manuela Pedrotta ka vënë në qendër të vëmendjes një raund bastesh në platformat online. Domethënë, baste pa licencë.

Përfshirja në këto baste e Fagioli aktualisht po shqyrtohet nga hetuesit. Në platformat ilegale në fjalë, megjithatë, njerëzit bastojnë për të gjitha llojet e sporteve, pra jo vetëm për futbollin. Për më tepër, kjo është ajo që thotë neni 24 i Kodit të Drejtësisë Sportive, i cili i ndalon anëtarët e klubeve të vënë baste në ndeshje futbolli:

“Subjektet e ligjit federal, drejtuesit dhe anëtarët e klubeve që i përkasin sektorit profesional e kanë të  ndaluar të vendosin ose pranojnë baste, drejtpërdrejt ose tërthorazi, edhe nga palët e autorizuara për t’i marrë ato, të cilat kanë si objekt rezultate në lidhje me takimet zyrtare të organizuara brenda FIGC, FIFA dhe UEFA”.

Sërish sipas “La Stampa”, vëmendja e inspektorëve federalë do të përqendrohet në mundësinë që në hetim mund të identifikohen shkelje të diktateve të sistemit sportiv, si ato të përcaktuara në nenin 24 të kodit të drejtësisë sportive. Shkurtimisht, mbetet për t’u sqaruar nëse Fagioli ka vënë baste dhe mbi të gjitha për çfarë. Shkelja e ligjit sjell një sanksion minimal, ndalim ose skualifikim jo më pak se tri vite, plus gjobë duke filluar nga 25 mijë euro".