Transmetuar më 18-09-2023, 10:22

Nëse do të ishit me fat dhe do të fitonit xhekpotin e lotarisë, cila do të ishte gjëja e parë që do të bënit?

Në këtë pozicion u gjend një 77-vjeçar nga Kolorado, i cili fitoi shumën e pabesueshme prej 5 milionë dollarësh, raporton noa.al.

Megjithatë, reagimi fillestar i të moshuarit ndaj pasurisë së tij të sapofituar nuk ishte aspak ai që pritej, sidomos nga e shoqja.

Ai tregon se mendoi ta lumturonte gruan e tij me gjeste të thjeshta dhe simbolike. ndak vendosi t’i blinte asaj një shalqi!

Si e mësoi fitoren

Bud, një admirues i natyrës nga Montrose, kishte shkuar në një udhëtim aventuresk ecjeje në shkretëtirë, i shoqëruar nga qeni i tij besnik.

Ai nuk e dinte që fati kishte plane të tjera për të. Numrat me fat për xhekpotin e Colorado Lotto+ u hodhën në 6 shtator 2023.

Duke u kthyer në shtëpi, Budi u befasua këndshëm kur kontrolloi faqen e internetit të lotarisë dhe zbuloi se tani ishte 5,067,041 dollarë më i pasur.

Megjithatë, reagimi i tij fillestar ishte mosbesimi. Ky duhet të jetë një gabim, mendoi, duke luftuar për të kuptuar fatin e tij të jashtëzakonshëm.

Ai vendosi t’i marrë paratë menjëherë, por sipas ligjeve amerikane, mori vetëm 2,533,520 dollarë.

Blerjet e para me pasurinë e tij të re tregojnë karakterin e tij me këmbë në tokë. Ai bleu një shalqi dhe më pas një buqetë të bukur me lule për gruan e tij.

Si do të përdoren paratë që fitoi?

Dashuria dhe shqetësimi i Budit për gruan e tij ishte i dukshëm në vendimin për të përdorur një pjesë të të ardhurave të tij për të mbuluar ndërhyrje mjekësore për të.

Përtej kësaj, ai tha se planifikon të japë para për bamirësi dhe të kalojë kohë duke menduar se si mund të ketë një ndikim domethënës me pasurinë e tij të sapogjetur. /noa.al