Transmetuar më 15-09-2023, 17:00

Kongresi Meksikan duket se është në qendër të vëmendjes këtë javë me zbulimin e dy “alienëve” të fosilizuar që dyshohet se vdiqën në Peru një mijë vjet më parë.

Seanca dëgjimore e Kongresit për UFO-t mori një kthesë të pazakontë kur gazetari dhe ufologu meksikan Jamie Moshan prezantoi në kuti xhami të mbyllura dy personat e vegjël gri, të cilët kanë nga tre gishta në secilën dorë dhe një fytyrë të çuditshme që sipas tij janë “alienë”.

Siç pretendoi ai, fosilet e alienëve u zbuluan në vitin 2017 në Peru dhe nuk janë rezultat i “evolucionit tonë tokësor”, pasi një e treta e ADN-së së tyre është “e panjohur”.

Lajmi shkaktoi kuriozitet ndërkombëtar por edhe reagime tallëse. Disa vunë në dukje se Moschan ka zbulime të tjera “të huaja” që përfundimisht u hodhën poshtë.

“Jam thellësisht i zhgënjyer nga ky mashtrim i pabazë,” komentoi Ryan Graves, një ish-pilot i Forcave Ajrore të SHBA-së, i cili mori pjesë në seancën dëgjimore të Kongresit dhe iu referua UFO-ve që kishte parë në të kaluarën, përmes X.

Krijesa të huaja?

Mosan tha se dy objektet u gjetën në një minierë pranë Nazca në Peru, vendi ka qenë subjekt i komploteve për dekada.

Ai tha se “kufomat” pas disa studimeve të realizuara në Universitetin Kombëtar Autonom të Meksikës, treguan se ato janë rreth 1000 vjet të vjetra.

Ufologu nuk specifikoi se ku u kryen analizat gjenetike që treguan se ADN-ja e tyre është e ndryshme nga ajo e organizmave të Tokës.

Por ai tregoi rreze x që supozohet se një nga “alienët” kishte brenda tij “vezë” dhe implante të metaleve ekzotike si osmiumi.

Pas trazirave, Universiteti Autonom Kombëtar lëshoi ​​një deklaratë të vitit 2017 duke konfirmuar se mostrat u datuan nga studiuesit e tij.

Megjithatë, universiteti refuzoi një kërkesë të Reuters për të parë rezultatet e studimit ose për të folur me studiuesit. Ai gjithashtu nuk pranoi të specifikojë moshën e mostrave sipas matjeve.

Irritim në Peru

Prezantimi në Meksikë shkaktoi reagimin e ministres peruane të Kulturës, Leslie Urtega, e cila bëri të qartë se asnjë organizatë shkencore në vendin e tij nuk i njihte objektet si “jo njerëzore”.

Ajo gjithashtu pyeti veten se si gjetjet mund të kishin dalë jashtë Perusë. “Ka një ankesë nga Ministria e Kulturës për disa persona që kanë pasur lidhje me këta zotërinj”, tha ministrja duke iu referuar Mosanit dhe bashkëpunëtorëve të tij.

Çështja u ngrit edhe në konferencën për shtyp të organizuar nga NASA të enjten për të paraqitur një raport mbi objektet fluturuese të paidentifikuara, i cili megjithatë nuk përmbante asgjë të re.

David Spergel, ish-kreu i departamentit të astrofizikës në Princeton dhe kreu i ekspozitës, tha se nuk e dinte origjinën e dy objekteve, por bëri thirrje për transparencë.

“Nëse keni diçka të çuditshme në posedim, duhet t’i ofroni mostra komunitetit shkencor ndërkombëtar. Do ta studiojmë se çfarë është”, tha ai.

Mawson kishte prezantuar më parë pesë mumie të tjera “aliene” të gjetura në Peru në vitin 2017, por më vonë doli se ishin mumie fëmijësh.