Transmetuar më 15-09-2023, 16:26

Qytetarët po paguajnë më shumë për lëndët djegëse, që kanë pësuar sërish rritje të çmimit gjatë ditëve të fundit.

Në karburante të ndryshme, vihet re se nafta dhe benzina kanë tejkaluar shifrën e 200 lekëve për litër.

Rritje të lehtë ka pësuar edhe gazi.

Pas një periudhe disa mujore kur çmimi tavan i lëndëve djegëse vendosej nga Bordi i Transparencës, që u krijua si nevojë pas pasojave që shkaktoi lufta në Ukrainë, tashmë karburantet e vendosin vetë çmimin me të cilin tregtojnë naftën, benzinën dhe gazin.