Transmetuar më 07-09-2023, 16:41

Një operacion i fundit i Policisë Italiane ka shkatërruar një rrjet të shpërndarjes së lëndëve narkotike që vepronin në zonën midis Venetos dhe Lombardisë.

Mediat lokale raportojnë se pjesë e këtij rrjeti ishin italianë, shqiptarë dhe tuniziane ku mësohet se deri më tani ka nisur hetimi për 30 të përfshirë në këtë grup.

Sipas deklaratës së autoriteteve, në kuadër të këtij operacioni është bërë i mundur arrestimi i 8 personave tunizianë dhe shqiptarë dhe janë sekuestruar 10 kg kokainë dhe heroinë dhe gati 30 mijë euro.

Më tej në deklaratë thuhet se tregtia e drogës u ishte besuar tunizianëve. Furnizuesit e tregtarëve të kokainës dhe heroinës ndodheshin midis Milanos, Padovës, Vicenzës dhe Selvazzano Dentro (Pd) dhe i referoheshin dy grupeve të organizuara, një italian dhe një shqiptar.