Transmetuar më 03-09-2023, 19:21

Kryeministrja franceze Elisabeth Bourne u shpreh se cigaret elektronike njëpërdorimshme së shpejti do të ndalohen në vend si pjesë e një plani kombëtar kundër duhanit.

Elizabeth Bourne i tha radios RTL se qeveria së shpejti do të prezantojë planin e saj të ri kundër duhanit.

Shumica e kompanive që prodhojnë cigare elektronike njëpërdorimshme ofrojnë një shumëllojshmëri të gjerë shijesh frutash dhe të ëmbla, të cilat i bëjnë ato tërheqëse për të rinjtë.

Ndalimi ekzistues për shitjen e cigareve të tilla për personat nën moshën 18-vjeç nuk respektohet. Promovimi ose reklamimi i produkteve të tilla është gjithashtu i ndaluar.

Kryeministrja e Francës tha se pirja e duhanit ishte përgjegjëse për 75,000 vdekje në vit në vend dhe se një ndalim i cigareve elektronike njëpërdorimshme do t’i parandalonte të rinjtë nga zakoni i keq.

“Është një refleks dhe një gjest me të cilin mësohen të rinjtë. Është një hap drejt fillimit të pirjes aktive të duhanit”, shtoi ajo.