Transmetuar më 02-09-2023, 09:23

SLLOVENI- Dëmet nga përmbytjet më të mëdha në historinë e Sllovenisë kanë arritur në 4,7 miliardë euro, tha kryeministri i Republikës Robert Golob, shkruajnë mediat e huaja.

Në deklaratën e tij Golob njoftoi se deri në 7 miliardë euro do të ndahen për eliminimin e pasojave të përmbytjeve në pesë vitet e ardhshme.

Më herët, autoritetet sllovene vendosën t’i drejtohen Bashkimit Europian dhe NATO-s për ndihmë në eliminimin e pasojave të një fatkeqësie natyrore.