Transmetuar më 20-08-2023, 21:22

PERU- Koinåidencë e pabesueshme. Disa aksidente të rënda kanë ndodhur sot me autobusë.

Të paktën trembëdhjetë persona vdiqën dhe të paktën pesë të tjerë u plagosën rëndë në një aksident rrugor në Peru, kur një autobus u rrëzua në një shkëmb në Ande. Aksidenti ndodhi në mëngjes, kur një autobus që transportonte rreth pesëdhjetë pasagjerë nga qyteti i Andeve Vilcazhuaman për në kryeqytetin Lima u përmbys dhe ra në një shkëmb 200 metra në rajonin Huancavelica, në pjesën juglindore të vendit.

"Kemi trembëdhjetë të vdekur dhe pesë të plagosur shumë rëndë pas aksidentit dhe rënies së autobusit në një shkëmb në autostradën Los Libertadores," i tha AFP një oficer policie në rrethin Waitara të Huancavelica.

Më parë, agjencia shtetërore e lajmeve Andina raportoi "të paktën dhjetë" të vdekur. Policia dhe zjarrfikësit kanë nxituar për të nxjerrë viktimat, mes të cilëve edhe fëmijë. Aksidentet e trafikut janë të shpeshta në Peru, kryesisht për shkak të zhvillimit të shpejtësisë së tepërt nga drejtuesit dhe gjendjes së keqe të shumë rrugëve.