Transmetuar më 10-08-2023, 08:11

Numri i përgjithshëm i të vdekurve si pasojë e rrëshqitjes së dheut në vendpushimin Shovi në rajonin malor të Raçës në Gjeorgji ka shkuar në 21.

Kërkimi për mbi dhjetë persona është aktualisht në vazhdim.

Mes tyre ka edhe fëmijë.

Një rrëshqitje e madhe dheu në Shovi ka ndodhur më 3 gusht. Urat, rrugët, vilat turistike dhe hoteli Sunset Shovi janë dëmtuar. Sipas të dhënave paraprake, më shumë se 5 milionë metra kub tokë kanë zbritur nga malet. Sipërfaqja e përgjithshme e vendit që u shkatërrua nga fatkeqësia ishte 26 hektarë.