Transmetuar më 22-07-2023, 13:45

Publikohen fotot e katër pjesëtarëve të familjes Zogu që u mbytën mbrëmë në liqenin e Banjës në Gramsh.

Babai me dy djemtë e tij dhe nipin u mbytën në liqenin e Banjës, teksa kishin shkuar atje për tu larë. Banorët e zonës ku ndodhi tragjedia kanë folur për mediet.

Ata janë shprehur të tronditur nga ngjarja e rëndë, teksa i bëjnë thirrje shtetit që të ndërhyjë në zonën përreth liqenit që të marrë masa për të parandaluar tragjedi të tjera.

Banorët e zonës ku ndodhi tragjedia kanë folur për mediet. Ata janë shprehur të tronditur nga ngjarja e rëndë, teksa i bëjnë thirrje shtetit që të ndërhyjë në zonën përreth liqenit që të marrë masa për të parandaluar tragjedi të tjera.

Ndërkohë shefi i zjarrfikëses në Gramsh, në një prononcim për mediat tha se të gjithë nuk kanë ditur not dhe se kanë humbur jetën në tentativë për të shpëtuar njëri-tjetrin.

Ai tha se ky liqen nuk është për t’u larë për ata që nuk dinë not, për shkak se është i gjithi i thellë dhe ka gropa.

“Ngjarja është shumë e rëndë. Babai me gjithë dy djemtë e vet kanë ardhur për t’u larë dhe kanë tërhequr njëri-tjetrin. Është mbytur i pari, ka vajtur për të ndihmuar i dyti. Të tre nuk kanë ditur not, dhe i katërti nuk ka ditur not dhe kanë mbytur njëri-tjetrin. Këtu fatkeqësisht ka pasur disa gropa që janë bërë në kohën e bërjes së HEC-it të Banjës dhe ato gropat janë të menjëhershme, këputen menjëherë. Dhe ata kur janë futur për t’u larë nuk e kanë ditur dhe kanë rënë direkt nëpër ato gropa dhe kështu kanë tërhequr njëri-tjetrin, kanë dashur ta ndihmojnë njëri-tjetrin…”

I pyetur nëse kishte tabela informuese për këto gropa në këtë liqen, kreu i zjarrfikëses tha: “Liqeni nuk është për tabela informuese, liqeni është i thellë i gjithë, dihet që nuk duhet të hyjnë njerëzit që nuk dinë not. Ata kanë hyrë… Faktikisht nuk lahen në liqen. Ne e patrullojmë, si shërbim zjarrfikës, edhe dje këtu kemi qenë, deri në darkë vonë se kemi një gomone që patrullojmë vazhdimisht, bëjmë edhe mësime treguese. Fatkeqësisht sot nuk erdhëm, qëlloi keq shumë keq, për ta dhe për familjet e tyre”.