Transmetuar më 26-06-2023, 23:23

Agjencia amerikane e hapësirës NASA, ka ngritur alarmin për një asteroid të madh që është pikasur, i cili ka madhësinë e dhjetë autobusëve me radhë dhe po udhëton drejt Tokës.

Asteroidi, i cili aktualisht është rreth nëntë herë më larg se Toka nga Hëna, ka tërhequr vëmendjen e shkencëtarëve nga NASA.

Emri shkencor i asteroidit gjigant është 2013 WV44 dhe vlerësohet të jetë deri në 160 metra në diametër, duke e bërë atë më të madh se Syri i Londrës dhe Big Ben.

Ai do të udhëtojë me një shpejtësi prej 11.8 km në sekondë ose më shumë se 26,000 milje në orë, rreth 34 herë më shumë se shpejtësia e zërit.

Vihet re se megjithëse po lëviz drejt Tokës, nuk do të afrohet kurrë më shumë se 0.02334 AU ose rreth 2.1 milion milje.