Transmetuar më 21-06-2023, 11:54

Dy përditësime të reja mbërrijnë në WhatsApp, të cilat do t’iu lejojnë përdoruesve të kenë edhe më shumë privatësi dhe mbrojtje. Këto janë dy funksione krejt të reja; "heshtja e thirrjeve nga numra të panjohur" dhe "kontrolli i privatësisë".

Opsioni i parë, "heshtja e thirrjeve nga numra të panjohur", është projektuar për të siguruar edhe më shumë siguri dhe akoma më shumë kontroll mbi thirrjet hyrëse. Në fakt, funksioni ndihmon për të filtruar automatikisht thirrjet e padëshiruara, thirrjet hyrëse nga njerëz të panjohur, duke siguruar mbrojtje më të madhe. Thirrjet nga këta numra nuk do t’i bien telefonit tuaj, por do të shfaqen përsëri në listën tuaj të telefonatave, në rast se është dikush i rëndësishëm.

Aggiornamento WhatsApp, nuove funzioni per la privacy: cosa sono "silenzia le chiamate" e "controllo"

E dyta nga veçoritë e reja të prezantuara, megjithatë, është "kontrolli i privatësisë". "Kjo veçori ju çon hap pas hapi, përmes cilësimeve më të rëndësishme të privatësisë, për t’ju ndihmuar të zgjidhni nivelin e duhur të mbrojtjes për ju, të gjitha në një vend, – tha kompania në një deklaratë. – Duke zgjedhur ‘Start Monitor’ në cilësimet tuaja të privatësisë, ju do të aksesoni nivele të ndryshme të privatësisë për të forcuar sigurinë e mesazheve, telefonatave dhe informacionit personal".

Këto janë vetëm më të fundit në një seri të gjatë risish që kanë mbërritur tashmë në WhatsApp. Ndër të rejat më të fundit përmendim funksionin ‘Chat Lock’, i cili ju lejon të bllokoni çdo bisedë, duke e vendosur atë në një dosje "të veçantë" të aksesueshme vetëm nëpërmjet të dhënave biometrike, si gjurmët e gishtave ose skanimi i fytyrës ose, më thjesht, përmes futjes së një fjalëkalimi.

Aggiornamento WhatsApp, nuove funzioni per la privacy: cosa sono "silenzia le chiamate" e "controllo"

Një mjet i prezantuar për të rritur privatësinë e çdo përdoruesi, i cili mund të vendosë "të zhdukë" disa biseda specifike nga lista e përgjithshme në faqen kryesore, duke mos lejuar që ato të lexohen gabimisht nga palët e treta.

Një tjetër risi e prezantuar së fundmi nga WhatsApp është ajo që ka të bëjë me modifikimin e mesazheve të dërguara. Në fakt, duke klikuar mbi një mesazh që sapo është dërguar, është prezantuar artikulli i ri "Edit", i cili ju lejon të rishikoni mesazhin që sapo keni shkruar dhe tashmë "dërguar" te marrësi. Përdoruesit kanë 15 minuta pas dërgimit për të bërë korrigjime dhe teksti origjinal nuk mund të shihet ose rikuperohet nga marrësi në asnjë mënyrë.

Bashkohu me kanalin e NOA WhatsApp për lajmet më të fundit direkt në celularin tënd