Transmetuar më 15-05-2023, 09:42

Nga Enida N. Bozheku

Infokracia, sundimi i masave, ne sisteme aparante demokratike, e realizueshme permes informacionit dixhital (alias propaganda manipulative). Keto zgjedhje treguan disa te verteta:

1. Ne aq popull, sa ka mbetur brenda kufijeve, tallavaja, propaganda e fasades dhe distorsioni informativ (by touchscreen) funksionon fuqishem.

2. Elita e mendjes qe ben ndryshime, pjesa dermuese ndodhet jashte vendi. Ata pak brenda jane pershtatur e/o heshtin per mos humbur pozicionet e favorit qe kane.

3. Dyshja Meta-Berisha dhe konflikti mes opozites tregon qartazi se nuk mund te jene shprese per nje ndryshim rrenjesor.

4. Status-quo, e krijuar nga vazhdimesia e "rehatit politik" ben qe "buke, krype e tallava" ta kenaqin kete popull të ndriçuar.

5. Sistemi elektronik deshtoi me sukses te paramenduar (30 milione euro per defekte teknike).

6. Monopartitizmi real, ku te gjithe tashme kane Rilindur eshte rrugtimi drejt absolutizmit pushtetas.

7. Autokracia demokratike (ku ca te drejta bazike njihen) eshte forma e re e pushtetit post-modern. Pas kater vitesh, te gjithe rritemi, plakemi dhe vdesim nga pak.

(P.s. dikush duhet te dorehiqet nga Opozita, ne mos te tere. Nje fryme e re politike instalohet betonesh kacavjerres).