Transmetuar më 14-05-2023, 13:30

Shitjet e makinave me energji të re në Kinë u rritën me 110 për qind në prill

Shitjet e automjeteve energji të re në Kinë (NEV) u rritën me 110 për qind në bazë vjetore në 636.000 njësi në prill, treguan të dhënat nga Shoqata Kineze e Prodhuesve të Automobilave, cituar nga “Xinhua”.

Shitjet e NEV-ëve në katër muajt e parë të vitit arritën në rreth 2.22 milionë njësi, me një rritje prej 42.8 për qind nga një vit më parë.

Prodhimi i NEV-ve në vend ishte 640.000 njësi muajin e kaluar, 110 për qind më shumë në bazë vjetore, sipas të dhënave.

Si kryesuese në konsumin e NEV-ëve, Kina vazhdoi të përdorë politika mbështetëse për të mbështetur zhvillimin e tregut të saj NEV, sidomos në zonat e saj të gjera rurale.

Në fillim të këtij muaji, Kina bëri marrëveshje për të përshpejtuar ndërtimin e infrastrukturës së tarifimit për të përmirësuar promovimin e NEV-ëve në zonat rurale dhe vitalizimin rural.

Në prill, pjesa e tregut NEV në Kinë arriti në 29.5 për qind. Eksportet NEV arritën në 100.000 njësi muajin e kaluar, 28.6 për qind më shumë në bazë muajore, duke e çuar totalin e eksporteve mujore të automjeteve të vendit në 376.000 njësi.