Transmetuar më 19-03-2023, 22:00

Kandidati për president i DPS-së Milo Gjukanoviç fitoi 36.6 përqind sipas parashikimeve paraprake të rezultateve të CeMI bazuar në 46.2 përqind të mostrës së përpunuar.

Në zgjedhjet më të rëndësishme në vitet e fundit në Mal të Zi, sipas rezultateve të para, do të duhet edhe një raund i dytë pasi askush nuk ka arritur që të fitojë mbi 50% të votave.

Kandidati i Lëvizjes Evropa Tani Jakov Milatoviç fitoi 26,8 përqind, Fronti Demokratik Andrija Mandiç 20 përqind, Mali i Zi Demokratik Aleksa Beçiç 11,7 përqind.

Kandidatja e SDPA-së Draginja Vuksanović Stanković fitoi 2.8 përqind, kandidati për Malin e Zi të Bashkuar Goran Danilović 1.3 përqind dhe ndikuesi Jovan Radulović Jodžir 0.8 përqind.