Transmetuar më 17-03-2023, 06:30

Vendet që “keqtrajtuan Ukrainën” do të mbajnë përgjegjësi pas përfundimit të luftës, ka paralajmëruar ministri i Jashtëm i Ukrainës, Dmytro Kuleba

Ministri i Jashtëm ukrainas, Dmytro Kuleba ka paralajmëruar vendet që nuk kanë përkrahur Ukrainën, se do të mbajnë përgjegjësi pas përfundimit të luftës.

Ai u shpreh se zgjedhja që ka bërë çdo shtet, duke përkrahur pushtimin rus në Ukrainë, do të "merret parasysh në ndërtimin e marrëdhënieve të ardhshme".

"Lufta është një kohë kur ju duhet të bëni një zgjedhje. Dhe çdo zgjedhje është regjistruar, tha Kuleba.

Një ditë lufta do të përfundojë, por ne kemi zhgënjimin tonë që Papa Françesku nuk e ka vizituar ende vendin tonë në kohë lufte, shtoi ai.

"Nëse dikush në botë mendon se mënyra se si u soll ky apo ai vend – ose si e trajtoi Ukrainën në momentin më të errët të historisë së saj – nuk do të merret parasysh në ndërtimin e marrëdhënieve të ardhshme, këta njerëz thjesht nuk e dinë se si funksionon diplomacia" tha ai në një intervistë për BBC.

Foto: Getty Images