Transmetuar më 16-03-2023, 08:31

Për të zhvilluar biseda më të mira, ju duhet të mësoni disa aftësi: të bëni pyetje të mira, të kërkoni interesa të përbashkëta, të dëgjoni aktivisht, të ndani gjëra për veten tuaj dhe të tregoni histori që të tërheqin vëmendjen.

Këtu janë disa këshilla të përgjithshme që do t’ju ndihmojnë të bëni biseda interesante në situata sociale.

Pyetni diçka personale

Në fillim të një bisede, disa minuta biseda të vogla na ndihmojnë të ngrohemi. Por ju nuk dëshironi të ngecni në biseda të parëndësishme. Për të kaluar përtej bisedave të vogla, përpiquni të bëni një pyetje personale që lidhet me temën.

Bëje si misionin tënd të mësosh rreth njerëzve që takoni

Nëse sfidoni veten të mësoni diçka për njerëzit kur i takoni për herë të parë, do t’ju pëlqejë më shumë biseda.

Ju mund ta sfidoni veten të pyesni njerëzit për këto gjëra kur ju duket e natyrshme. Të kesh një mision ju jep një arsye për të folur me dikë dhe ju ndihmon të zbuloni gjërat që keni të përbashkëta.

Ndani diçka paksa personale

Një nga këshillat më të njohura të bisedës është të lini personin tjetër të bëjë pjesën më të madhe të të folurit, por nuk është e vërtetë që njerëzit duan të flasin VETËM për veten e tyre.

Njerëzit gjithashtu duan të dinë se me kë po flasin. Kur ndajmë gjëra paksa personale me njëri-tjetrin, lidhemi më shpejt.

Përqendroni vëmendjen tuaj në bisedë

Nëse ngecni brenda kokës tuaj dhe ngriheni kur është radha juaj për të thënë diçka, mund të ndihmojë të përqendroni qëllimisht vëmendjen tuaj në atë që personi tjetër po thotë në të vërtetë.

Tregoni interes për personin tjetër

Përdorni dëgjimin aktiv për të sinjalizuar se ju intereson ajo që personi tjetër ka për të thënë. Kur tregoni se jeni të interesuar, bisedat priren të bëhen më të thella dhe më të pasura.

Kërkoni gjëra të përbashkëta

Nëse mendoni se mund të keni diçka të përbashkët me dikë, si një interes ose një sfond i ngjashëm, përmendeni atë dhe shikoni se si reagojnë. Nëse rezulton se keni diçka të përbashkët, biseda do të jetë më tërheqëse për të dy.

Përdorni kontaktin me sy për të treguar se jeni të pranishëm në bisedë

Mund të jetë e ndërlikuar të mbajmë kontakt me sy, veçanërisht nëse ndihemi të parehatshëm pranë dikujt. Por mungesa e kontaktit me sy mund t’i bëjë njerëzit të mendojnë se nuk na intereson çfarë kanë për të thënë. Kjo do t’i bëjë ata të hezitojnë të hapen. Përdorni kontaktin me sy për të treguar se jeni të pranishëm në bisedë.