Transmetuar më 15-03-2023, 02:21

Posta e vonuar: Letra e humbur në vitin 1916 është dorëzuar vetëm tani, pas më shumë se 100 vjetësh

Përgatiti: noa.al

Një letër e shkruar dhe dërguar në shkurt të vitit 1916 ka mbërritur në një apartament në jug të Londrës në Britaninë e Madhe pas më shumë se 100 vjetësh, duke habitur pronarin aktual të shtëpisë.

Mediat londineze shkruajnë se zarfi kishte një vulë me kokën e George V.

Letra u dërgua dy vjet përpara se të niste kriza e Luftës së Parë Botërore dhe Mbreti George V qëndroi në fron për pesë vjet.

Letra mbërriti në një apartament në Hamlet Road, Crystal Palace, raporton noa.al.

Kjo letër i drejtohej zonjës Katie Marsh, e cila ishte e martuar me tregtarin e pullave Oswald Marsh.

Zarfi tregonte se letra u dërgua nga shoqja e saj Christabel Mennell, ndërsa ajo ishte me pushime në Bath, sipas hulumtimit nga Stephen Oxford, redaktor i revistës "The Norwood Review". Christabel ishte vajza e një tregtari të pasur çaji, Henry Tuke Mennell.

Në letër, zonja Mennell shkruante se ndjehej "shumë e turpëruar nga vetja pasi kishte rrëfyer atë që kishte bërë" dhe se ajo ishte ndjerë "e mjerë teksa gjendej me pushime dhe ishte sëmurur me një të ftohtë shumë të rëndë".

“E dashur Katie, a do të më japësh ndihmën tënde – ndihem shumë e turpëruar për veten pas asaj që të thashë se kisha bërë atje”, thuhet ndër të tjera në letër.

Në një intervistë me BBC, pronari aktual i banesës Crystal Palace, Finlay Glen, tha: "Ne ishim padyshim mjaft të habitur dhe të çuditur se si mund të kishte qëndruar letra për më shumë se 100 vjet para se të vinte me postë."

Shërbimi postar Royal Mail lëshoi ​​gjithashtu një deklaratë në lidhje me letrën duke thënë se "nuk ishin të sigurt se çfarë ndodhi në këtë rast".

"Ne mendojmë se njerëzit do të jenë të magjepsur nga historia e kësaj letre të vitit 1916, por nuk kemi informacion të mëtejshëm se çfarë mund të ketë ndodhur," tha një zëdhënës.

Norwood ishte një vend shumë popullor për klasën e mesme të lartë në fund të viteve 1800 dhe vitet 1900. /noa.al