Transmetuar më 14-03-2023, 15:40

Gjermani. Lajm tronditës në Gjermani. Një 12-vjeçare me emrin e njohur Luisa është gjetur e vdekur nga policia pasditen e së dielës pranë ish-stacionit hekurudhor pranë Wildenburg në Gjermaninë Perëndimore. Sipas policisë, bëhet fjalë për vrasje dhe në këtë ngjarje ka një të dyshuar. Trupi i saj u zbulua nga policia të dielën pasdite pranë një stacioni hekurudhor të braktisur midis fshatrave Wildenburg dhe Hohenhain. Hetuesit janë të qartë se vdekja e Luis nuk ishte një aksident.

“Hetimi i deritanishëm ka konfirmuar se vajza ishte viktimë e vrasjes”, tha zëdhënës i zyrës së prokurorit publik në Koblenz. Megjithatë, sipas detektivëve, krimi nuk ishte i natyrës seksuale. Shkaku i saktë i vdekjes do të përcaktohet nga autopsia, rezultatet e së cilës do të publikohen të martën.

Policia ka marrë në pyetje disa persona mes të cilëve edhe bashkëmoshatarët e Luizës.

"Ne nuk do të verbojmë plotësisht," tha një nga oficerët që punonte në këtë rast.

Sipas hetuesve, një procedurë e tillë është e zakonshme. Pra, nuk do të thotë domosdoshmërisht se ata dyshojnë për një nga shoqet ose shokët e saj të klasës.

“Është mjaft e zakonshme që ne të marrim në pyetje njerëz të së njëjtës moshë me viktimën, veçanërisht në këto raste”, tha një zëdhënës i policisë për Bild.

Por policia pranoi gjithashtu se nuk është ende e sigurt nëse vendi ku u zbulua Luise është gjithashtu skenë krimi.