Transmetuar më 14-03-2023, 14:43

Shi me krimba në Pekin? Kjo është ajo që shumë kanë menduar duke parë videot më të fundit që vijnë nga Kina, të cilat janë bërë shpejt “virale” në rrjetet sociale.

Video që tregon vija të gjata të krimbave të ngordhur, që zvarriten në mbulesat dhe fshirëset e xhamit të makinave të parkuara. Çfarë ndodhi?

Sipas asaj që sigurojnë ekspertët e Revistës Shkencore të Nënës Natyrë, me shumë gjasa ka pasur një efekt zvarritës të një tornadoje që do t’i kishte bërë krimbat të mbërrinin atje, shumë kilometra larg vorbullës së tyre.

Një tjetër shpjegim alternativ, gjithmonë në nivel shkencor, do ta gjurmonte rrethanën e çuditshme që nga dalja e krimbave nga toka, pas shkrirjes së ngricave, dhe me rritjen e temperaturave, afrimin e pranverës.