Transmetuar më 09-03-2023, 10:35

Tiranë- Pas përfundimit të mbledhjes me Kryesinë e PS, Kryeministri Edi Rama ka folur për mediat dhe u shpreh se në fokus të qeverisë mbetet rritja e pagave.

Ai u shpreh se do të bëjnë një ligj të ri që prek profesionet e veçanta si dhe shtoi se do të bëjnë debat publik me sipërmarrjet private.

“Kemi diskutuar për listat për këshilltarët dhe nga ana tjetër përtej këtij aspekti është programatik i fushatës, specifikat e zonave të ndryshme si edhe përmbajtja thelbësore në rrafshn kombëtar në një mment kur përtej të gjitha vështirësive që kemi hasur dhe kontekstit aspak të zakonshëm të ekonomisë si rezultat i luftës, shtrëngimreve në mbarë Europën jemi duke ecur mirë, kemi bërë një hap të rëndësishëm me rritjen e pagës për mjekët specialistë që më në fund duke nisur nga muaji prill do të shpërblehen sipas pagave të larta të rajonit. Jemi faktikisht barazuar me Serbinë në pagë, jemi mbi Kosovën dhe me një mesatare të lartë. Të gjitha vendet janë pak a shumë rreth të njëjtës pagë.

Përfundon takimi me Kryesinë e PS, Rama zbulon DATËN e zyrtarizimit të kandidatëve për ’14 Maj-in’ Po bëjmë ligj të ri për një tërësi profesionesh dhe detyrash në shërbimin publik që kanë të bëjnë me aftësi të veçanta duke nisur nga ato digjitale, në kushtet kur duhet t’i japim shtysë revolucionit digjital, duhet të ofrojmë paga konkurruese në treg ashtu sikundër për të tjera profesione. Procesi i integrimit kërkon rreth 4000 akte nënligjore për BE, edhe për këtë duhet të rrisim pagat deri tek agronomë e të tjerë profesione që do të bëjnë të ketë më shumë interes për profesionistët.

Me ligjin për tatimin mbi të ardhurat personale heqim plotësisht taksën mbi pagën deri në 50 mijë lekë të reja. Me rritjen e pagës minimale do kemi rritje të pagave brenda piramidës, kemi taksën për prodhuesit e energjisë që do ia dedikojmë pensionistëve dhe të gjitha këto së bashku na bëjnë të shohim me optimizëm të nesërmen dhe janë të rëndësishme në këtë moment që të ndahen me njerëzit.

Do të angazhohemi në një debat publik për punonjësit e sipërmarrjes private sepse është themelore për burimet njerëzore e për të pasur njerëzit e duhur. Përndyrhse të gjithë do vuajnë shtrëngimet, nga lodrat dhe truket”, tha Rama.